Airconditioning voor uw woning

Hoe werkt airconditioning voor residentiële woningen?

 

Airconditioning of klimaatregeling is meer dan het afkoelen van lucht in binnenruimtes van gebouwen of voertuigen. Airconditioning zorgt ervoor dat u het ganse jaar door kan genieten van een perfect binnenklimaat. Ze zorgt er immers ook voor dat de binnentemperatuur en de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau worden gehouden, en zuivert zelfs de lucht. Een airconditioning die geen aanslag pleegt op uw energiefactuur en het milieu minimaal belast? Ja, het bestaat!

 

Op warmtepompen gebaseerde airconditioningsystemen bieden een superieure prestatie op het vlak van klimaatregeling en energie-efficiëntie.

In de particuliere woningbouw komen individuele airconditioners of ‘room conditioners’ veel voor. Het grote voordeel van deze apparaten zijn hun lagere prijs en het feit dat je de temperatuur van elke ruimte vrij kan kiezen. Binnen deze categorie onderscheiden we verschillende toestellen.

Werkingsprincipe

Split systeem

  • 1 binnenunit wordt op 1 buitenunit aangesloten
  • Verwarmt of koelt 1 ruimte
  • Eenvoudige plaatsing

Multisplit systeem

  • Maximaal 9 binnenunits worden op 1 buitenunit aangesloten
  • Verwarmt en koelt maximaal 9 verschillende ruimtes
  • Bediening van afzonderlijke ruimtes

Afwerkingsmodellen

Opbouw units

Deze systemen worden zonder veel problemen ingepast in elk denkbare situatie. Er zijn veel modellen beschikbaar waardoor de integratie heel gemakkelijk is in elk interieur.

Plafondinbouwmodel

Inbouwunits zijn ideaal voor elk interieur. Ze worden discreet in elk valse plafonds of muren geplaatst zodat enkel de luchtroosters zichtbaar zijn.

Airco inbouwcassettes

De meest gekende vorm in commerciële ruimtes. Deze kunnen ook geïntegreerd worden in woningbouw. Tegenwoordig zijn er ook diverse modellen, afhankelijk van de benodigde capaciteiten.

Oplossingen voor nieuwbouw

Wij helpen u de nodige stappen te zetten om de beste verwarmings- en/of koelingsoplossing te kiezen voor uw nieuwbouw.

Oplossingen voor renovatie

Plant u een renovatie of wilt u uw oude HVAC-systeem vervangen?