Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen halen zo’n 75% van hun energie voor verwarming en/of voor de productie van warm water uit de directe omgeving. Afhankelijk van het systeem is dat de grond, de buitenlucht of het water. Lucht-water en lucht-lucht warmtepompen gebruiken de buitenlucht als natuurlijke, gratis en overal beschikbare warmtebron. Extra investeren in grondboringen of graafwerken is dus niet nodig.

Dus een warmtepomp kiezen?

Absoluut! En dit zijn de redenen:

  • Bijzonder laag energieverbruik. Tot 40 % minder in vergelijking met een klassieke aardgas- of stookolieverwarming.
  • Heeft enkel een minimum aan elektrische stroom nodig, maar geen aardgas of stookolie.
  • Geen afvoergassen.
  • Het systeem vergt minder onderhoudskosten dan een traditionele cv-ketel.

 

 

Zijn er premies te verkrijgen?

  • Door de grote variatie aan systemen en de grootte van de woning is het moeilijk om een kant-en-klare prijs te geven. Je kan stellen dat de prijs voor een aerothermische warmtepomp (lucht als warmtebron) schommelt rond de 15.000 euro. Voor een geothermische (bodem als warmtebron) is dat al snel 5.000 euro meer.
  • Afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen komen de netbeheerders ook nog tussen voor een bepaald bedrag.
  • Ook sommige gemeenten geven een premie.

Onze rol

Dima-Ecotechnics heeft meer dan 10 jaar ervaring in het advies geven plaatsen van warmtepompen. Dankzij onze kennis in techniek en innovatie hebben wij een selectie gemaakt van de betere warmtepompen die op de markt te verkrijgen zijn.

De warmtepompen die wij plaatsen beantwoorden dankzij de innovatieve klimaattechniek aan de Europese ecodesignrichtlijn (ErP). Ze hebben het laagste verbruik in de markt en vereisen enkel een absoluut minimum aan elektriciteit – maar die kunt u ook opwekken met zonne-energie. Logisch dus dat onze warmtepompen tot de hoogste energie-efficiëntieklassen (tot A+++) behoren!

INTERESSE IN EEN VRIJBLIJVEND GESPREK ?CONTACTEER