Skip to main content

Artikel in Sterck Magazine

Technisch tovenaar
Dima Ecotechnics uit Bilzen is een ambitieuze groeier op vlak van HVAC. Het jonge bedrijf hanteert een hoog afwerkingsniveau en mist geen enkele deadline.

Dirk Vermeulen richtte Dima Ecotechnics zo’n vijf jaar geleden op. Vandaag heeft hij veertien medewerkers in dienst en is hij op zoek naar extra werkkrachten. “We zijn gestart met de installatie van airco’s bij particulieren maar het productgamma is razendsnel uitgebreid. Vandaag kun je nog altijd voor een airco-installatie bij ons terecht, maar ook voor warmtepompen, gaswandketels, ventilatiesystemen en sinds kort ook voor zonnepanelen. Het volledige HVAC-pakket dus en dat voor particulieren, retail, office en industrie.”

Van particulieren tot cleanrooms
Niet enkel het productgamma, maar ook het klantenbestand is verder uitgebreid. “Particulieren zijn nog altijd erg belangrijk, maar we hebben ook heel wat b2b-projecten in alle uithoeken van België mogen verwezenlijken. Soms zelfs buiten de landsgrenzen”, vertelt Dirk Vermeulen. “We zijn actief in kantoren, winkelketens, hotels en cleanrooms. Voor een flagshipstore van Nike hebben we via Yellowstone Group een totaalproject uitgevoerd in Frankrijk. Mezzo Hotel in Beringen en kantorencomplex De Schom in Lummen zijn andere mooie referenties. Door onze hoge afwerkingsgraad en snelheid van handelen hebben we ook heel wat opdrachten in cleanrooms en in de farmaceutische sector: Advipro in Lille en Luxilon in Wijnegem zijn opgeleverd en weldra starten we voor Sharp Packaging en WVR International.” 

Perfecte opvolging
De snelle, maar financieel gezonde groei van Dima Ecotechnics is voor een groot stuk te wijten aan de kwaliteit en het oog voor detail. Daarnaast onderscheidt het bedrijf uit Bilzen zich door erg snel te schakelen. “We hebben fors geïnvesteerd in digitalisering en dat werpt vandaag zijn vruchten af. Een offerte is binnen de 48 uren buiten, een project wordt binnen de week bezocht. Verkopen om te verkopen? Doen we niet. We installeren niet zomaar wat de klant vraagt, maar denken mee om tot de best mogelijke oplossing voor de klant te komen. Dat advies zorgt voor ontzettend veel tevreden klanten”, verduidelijkt Dirk Vermeulen. “Ook op de werf zijn we atypisch. Onze techniekers gebruiken er geen werkbonnen maar tablets. Via foto’s leggen ze alles vast en ook de werkuren worden in een tik en een veeg netjes  bijgehouden. We zijn heel transparant naar onze klanten toe en dat wordt echt geapprecieerd. Discussies? Nagenoeg nooit! En onze planning is heilig. We hebben nog geen enkele deadline gemist. Een unicum in de bouwsector.”

Download het volledige artikel

DIMA Ecotechnics werkt dan ook met verschillende leveranciers samen om u een zo uitgebreid mogelijk assortiment aan te bieden. Wij werken voornamelijk samen met Mitsubishi Electric, Daikin en sinds kort zijn wij in Limburg exclusieve verdeler van het merk Hisense.
Dima Airco installatie
 • Wij zijn zeer tevreden van de professionaliteit waarmee de firma te werk gaat. Ook de plaatsers verdienen een pluim. De afwerking en netheid zijn een voorbeeld voor de sector. Geen vraag van ons, was hun te veel. Prima werk DIMA, doe zo verder. Wij wensen DIMA en de ganse ploeg dan ook veel succes voor de toekomst.

  Nijst Jos | Bilzen
 • Wij kiezen steeds weer voor DIMA omwille van de professionele en vlotte afhandeling van de werken. Er wordt steeds mee gedacht om een zo efficiënt mogelijke oplossing te bieden. Een woord is nog echt een woord bij DIMA en daarom kunnen wij hen overal aanbevelen. Wij zijn enorm tevreden van begin tot einde.

  Reyskens Orthopedie | Borgloon
 • De juiste informatie gekregen ivm de aankoop van de airco. Zeer professioneel en correct afgewerkt zoals besproken werd en alles netjes terug achtergelaten alsof er niemand was geweest. Goede naservice. Gewoonweg een aanrader zo wel voor de airco als Dima Ecotechnics. 

  Driesen Jessica | Martenslinde
 • Daar we tijdens het weekend onze woonkamer gebruiken als eetruimte voor ons huiskamerrestaurant Casa Vesta in Voeren, moest de airco daar niet alleen efficiënt en discreet zijn, maar zeker betrouwbaar.  Bovendien was de living pas geschilderd en volledig geïnstalleerd voor het restaurant, de werken moesten dus snel en netjes kunnen verlopen. Bij DIMA Ecotechnics vonden we het gepaste toestel, de nodige know-how en vakmanschap om aan al deze eisen te voldoen. Wijzelf en onze gasten kunnen nu in een aangename omgeving volop genieten van de culinaire geneugten.

  Familie Crommelinck | Voeren
 • Après réception d’un devis clair et précis, l’installation a été réalisée après un délai de 6 semaines. Les travaux ont été effectués proprement  et de façon très professionnelle. Nous avons été très satisfait du travail impeccable.

  Mr & Mme Schillings | Fourons-le-Comte
 • We hebben snel en een correcte prijsofferte ontvangen. Bij het bezoek ter plaatse kregen we een deskundige uitleg met de verschillende opstelmogelijkheden. Wij hadden dadelijk een goed gevoel bij de omgang met de eigenaar van het bedrijf. Alles werd professioneel afgewerkt volgens de gemaakte afspraken. De monteurs hadden een zeer goede werkvoorbereiding ontvangen, waardoor de eigenaar zelf niet aanwezig moest zijn. Ze hebben de nodige tijd genomen om alles goed te installeren.

  Familie Mercken-Vandebeek | Bilzen
 • DIMA ECOTECHNICS heeft recent een koeling op de slaapkamer bijgeplaatst. Dank voor het knappe werk. Respect van beloofde levertermijnen en vakmanschap van plaatsing. Daarenboven werd alles netjes en proper afgewerkt!!

  Patrick Cools | Diest
 • Bedankt voor de supersnelle service!! Piekfijne uitvoering en afwerking bij het vervangen van onze boiler. Kwaliteit op elk vlak!

  Verjans-Schoefs | Hoeselt
 • De monteurs van DIMA hebben de airco geplaatst en ze hebben het zeer goed afgewerkt. Merci! Dit kom je niet veel meer tegen.

  Vanherle Sigurd | Grote Spouwen
 • Ik wil jullie en Bruno nog bedanken voor de interventie aan mijn warmtepomp! Top service!!

  Jochen Nouwen | Bree
  warmtepomp installatie

  Benieuwd naar onze realisaties?

  Neem dan even de tijd om onze referenties te bekijken en laat u inspireren door onze gerealiseerde projecten.
  Referenties gezinswoningen

  Particuliere referenties

  Referenties office

  Office referenties

  Industriële office

  Industriële referenties

  Zonnepanelen

  Zonnepanelen referenties

  Offerte op maat.

  De zoektocht naar de juiste verkoelings- en verwarmingstechnieken begint bij correct advies. Daarom komen wij graag bij u langs om u de gewenste informatie te geven en te bespreken welke technieken voor uw project de beste oplossing bieden. Wenst u graag een vrijblijvend bezoek van onze zaakvoerder? Laat het ons weten! Wij nemen snel contact met u op en leggen een afspraak vast.

  Gebeten door techniek?

  DIMA Ecotechnics is een boeiend bedrijf om je talenten te ontplooien! Ontdek hier onze vacatures.
  warmtepomp installatie
  Een professioneel team staat voor u klaar

  Contact

  Royerveld 16 - 3740 Bilzen
  089 20 40 48
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Volg ons op social media

  Vincotte logo